Ga naar de hoofdinhoud

Werken als Jeugdarts

Vers gekookt eten voor tegen de muur. Kun jij haar ouders helpen?

Bekijk onze vacatures
Peuter jeugdarts 1

Bij CJG Rijnmond is plaats voor enthousiaste jeugdartsen, die evenveel van hun vak als van mensen houden. Die klaar willen staan voor de liefste én de lastigste kinderen. En die hun ouders willen helpen als ze onzeker zijn, 1000 en 1 vragen stellen en sommige van je adviezen misschien toch niet opvolgen. Niets is ze gecompliceerd als de mens. En niets is zo mooi als ons werk.

‘Kom werken bij het CJG. Als je elk kind belangrijk vindt.’ zeggen we. Omdat je bij ons alle kinderen ziet. Uit de meest uiteenlopende families, milieus en culturen. Als jeugdarts is je werk is net zo divers als de jeugd zelf.

Jeugdarts vacature

Jouw rol als jeugdarts

Tijdens je spreekuren kijk je hoe het gaat met kinderen van 0 tot 4 jaar. Zowel wat lichamelijke als psychosociale ontwikkeling betreft. Je biedt ouders en opvoeders een luisterend oor, gaat het met hen in gesprek over de soms lastige taak van het opvoeden en denkt met hen mee. Je geeft praktisch advies over bijvoorbeeld zindelijk worden, sporten en bewegen, goed slapen en naar de tandarts gaan.

Daarnaast bied je sociaal-medische begeleiding aan leerlingen in het basis- en voorgezet. Je werkt zowel preventief als op indicatie. Dit doe je in nauwe samenwerking met andere professionals. Je bent een onmisbare schakel in het CJG.

'Natuurlijk kijken we naar heupen, ogen en oren. Maar toch bovenal naar kinderen.'