Ga naar de hoofdinhoud

Werken als Jeugdverpleegkundige

Zijn ouders kunnen hem niet bereiken. Jij wel?

Bekijk onze vacatures
JV Jongen

Een gezonde en veilige kindertijd vergroot de kans op een harmonieus leven. Als jeugdverpleegkundige bij CJG Rijnmond draag je bij aan een goede start. Bij ons meet je, weeg je en vaccineer je. Maar je hoort ook ontelbaar veel vragen die soms veel van jou vragen. Van ‘Mijn baby huilt altijd. Hoe laat ik haar slapen?’ tot ‘Mijn zoon van 15 is zo stil. Hij zei pas dat hij depressief is. Wat moet ik doen?’.

Wil jij meeleven, meedenken, meehelpen? En je hele professionele netwerk, van mentor tot maatschappelijk werker, mobiliseren? Ouders en hun kinderen. Kinderen en hun ouders. Is er iets mooiers om voor te werken?

Jeugdverpleegkundige vacature 4

Jouw rol als jeugdverpleegkundige

Als jeugdverpleegkundige kijk je hoe het op sociaal-medisch gebied gaat met kinderen en jongeren. Het gaat dus om meer dan bijvoorbeeld de groei, de ogen en de oren. Je kijkt ook hoe kinderen het doen in de omgeving. 

Je werkt zowel preventief als op indicatie. Je houdt spreekuren en geeft digitale consulten. Ook ga je op huisbezoek bij ouders en verzorgers. Je speelt een rol in een groot netwerk, waar bijvoorbeeld ook wijkteams bij horen. 

'Je doet misschien kleine dingen, maar ze zijn van grote betekenis.'