Ga naar de hoofdinhoud
Jeugdverpleegkundige

Rebecca

'Je kan echt breed in de organisatie worden ingezet: zo zit ik zelf bijvoorbeeld in de ondernemingsraad.'

Rebecca Vreugdenhil-Donker werkt sinds 2021 bij CJG Rijnmond als jeugdverpleegkundige voor kinderen van 4 tot 18 jaar op locatie Vlaardingen.  

'De interesse in kinderen is er altijd wel geweest. Tijdens mijn studie heb ik namelijk een minor Kind en Zorg gevolgd en meegelopen in het Sophia Kinderziekenhuis. Op een gegeven moment zocht ik naar meer balans tussen werk en privé en in het ziekenhuis draai je onregelmatige diensten. Ook wilde ik de preventieve kant op en nog steeds met kinderen werken. Het CJG sloot daar heel goed bij aan.'

Rebecca

'Het leukst aan mijn werk vind ik de overleggen en spreekuren die we hebben op scholen. Dat ik kan meedenken in oplossingen voor kinderen waar het even wat minder mee gaat. Als jeugdverpleegkundige ben ik dan echt de schakel tussen scholen en het CJG, het is een fijne samenwerking. Doordat we in Vlaardingen spreekuren hebben op basisscholen zijn we zichtbaar in de wijk en weten meer ouders CJG Rijnmond te vinden voor preventieve zorg. Daar ben ik trots op!

Het is heel mooi dat je als jeugdverpleegkundige bij het CJG een gezin kan helpen waar het wat minder mee gaat. Je loopt met ze mee door de jaren heen en maakt de verbetering van dichtbij mee. Ook bouw je soms echt een vertrouwensband op. Er zijn natuurlijk ook lastige casuistieken, zoals uithuisplaatsingen. En het is wel eens moeilijk dat er in de preventieve zorg lange wachtlijsten zijn. Dan stuur je mensen door en komen ze op een wachtlijst terecht. Het is dan belangrijk om het toch los te laten en te beseffen dat je doet wat je kunt.

In Vlaardingen werk ik in een gezellig team waarin iedereen voor elkaar klaar staat. We hebben een team jeugdverpleegkundigen voor 0 tot 4 jaar en een team voor 4 tot 18 jaar. De samenwerking tussen deze teams is ook erg goed. We werken hard en zetten met elkaar de schouders eronder.

Binnen CJG Rijnmond zijn er veel mogelijkheden om door te groeien en meer uitdagingen aan te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar senior-verpleegkundige of jeugdverpleegkundige met aandachtgebieden, zoals kindveiligheid. Maar ook dingen waar je niet persé voor geleerd hebt, maar die wel je interesse hebben. Je kan echt breed in de organisatie worden ingezet: zo zit ik zelf bijvoorbeeld in de ondernemingsraad (OR), wat erg leuk is!'