Ga naar de hoofdinhoud
Jeugdverpleegkundige

Keziban

'Er is altijd wel een nieuwe ontwikkeling of nieuw project waar je bij kan aansluiten.'

Keziban werkt sinds 2007 bij CJG Rijnmond als jeugdverpleegkundige. Toen ze nog een kind was wist ze al dat ze dit werk graag wilde doen. Door de jaren heen is ze naast de basistaken die horen bij de functie van jeugdverpleegkundige ook diverse expertisetaken gaan uitvoeren.  

'Voorheen bleef ik vaak wat korter bij werkgevers hangen, het CJG is de enige waar ik niet snel uitgekeken was. Dat komt doordat het een hele dynamische organisatie is waar veel veranderd. Je hebt veel uitdaging en krijgt de kans om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo voer ik naast de basistaken ook verschillende expertisetaken uit. Ik ben bijvoorbeeld contactpersoon geboortezorg, zit in het school-zorgteam en in de interventie Stevig Ouderschap. Ook geef ik borstvoedingsupport en voer ik gesprekken met kwetsbare zwangeren.'  

Keziban

'Er is altijd wel een nieuwe ontwikkeling of nieuw project waar je bij kan aansluiten. Hierdoor ontdek je je eigen kwaliteiten én wat je leuk vindt. Dat laatste is erg belangrijk, want als je de kans niet krijgt om dingen te doen die je leuk vindt is het werk ook direct minder leuk. Niet alles is in beton gegoten, er is ruimte voor eigen inbreng. Dat zorgt ervoor dat je ook een stukje creativiteit kwijt kan in je werk. 

Het mooist aan mijn werk vind ik de ontwikkeling die je ziet bij gezinnen die je begeleidt. De zaadjes die je plant, zie je zelf uiteindelijk bloeien. Voor mij geldt dat nog eens extra, omdat ik ook woon in de wijk waar ik werk. Toen ik pas was begonnen bij het CJG heb ik een geboorteconsult gedaan bij een ouder met pasgeboren baby. Dezelfde ouder belde mij jaren later nog op omdat zij graag advies wilde over haar puber van inmiddels 15 jaar. Het is mooi dat ouders weer aan je denken als ze ondersteuning nodig hebben. Je bouwt echt een band op met ouders en kan impact maken.  

Als jeugdverpleegkundige haal je signalen op in de wijk, bijvoorbeeld op scholen. Ik zag in de wijk waar ik werkzaam ben bijvoorbeeld veel kinderen die veel achter een beeldscherm zitten. Ook viel het mij op dat deze kinderen een hoog ziekteverzuim hadden. Daar ben ik me toen verder in gaan verdiepen en vond uiteindelijk een onderzoek over dit thema. Daarin werd wat ik in de wijk zag gebeuren bevestigd. We hebben toen een bijeenkomst over beeldschermgebruik door kinderen voor alle professionals in de wijk Feijenoord georganiseerd. Dit werd door velen als heel nuttig en vernieuwend ervaren. Impact maak je bij CJG Rijnmond niet alleen op microniveau, maar ook op macroniveau. We hebben echt een verbindende rol in de wijk. Samen met alle ketenpartners zorgen we ervoor dat kinderen een gezonde start kunnen maken en in een veilige omgeving kunnen opgroeien. 

Bij CJG Rijnmond is er een hele fijne werksfeer. Je doet je werk echt samen met je team en er is altijd ruimte om dingen met elkaar te overleggen. Soms veranderen collega's ook echt in vrienden, je houdt leuke contacten over aan je werk. Wat ik ook mooi vind, is dat het CJG een hele diverse organisatie is. Dat zie je terug in zowel de collega's én ouders en kinderen waar je mee werkt. Ook is het CJG een hele flexibele organisatie, wat ervoor zorgt dat je werk ook erg goed te combineren met een gezin. Er is een hele goede werk-privé balans.'