Ga naar de hoofdinhoud
Student

Elvira

'Het ene moment zie ik baby’s, het andere moment kinderen uit groep 7.'

Elvira doet hbo Verpleegkunde en loopt 5 maanden stage bij het CJG.

‘Mijn stagebegeleider bij het CJG werkt voor de leeftijdsgroepen 0 tot 4 jaar en 4 tot 12 jaar. Omdat ik een-op-een aan haar gekoppeld ben, zijn mijn dagen heel divers: het ene moment zie ik pasgeboren baby’s op het consultatiebureau, het andere moment heb ik gesprekken met kinderen uit groep 7 op school. Toch loop ik soms ook met andere collega’s mee, als zij een middaginvulling hebben met iets dat ik nog wil leren, bijvoorbeeld.

Elvira

Tijdens mijn stage ben ik mezelf wel tegengekomen. Ik ben expres niet bij een ziekenhuis met zieke kinderen stage gaan lopen. Het leek me nogal heftig om met de ouders gesprekken te moeten voeren. Toch vond ik het hier ook wel spannend om voor het eerst in gesprek te gaan en adviezen te geven, ook al ging het om gezonde kinderen. Toen ik er open over was, ving mijn stagebegeleider me hartstikke goed op en hielp ze me om de stap te zetten. Nu ben ik er zelfs klaar voor om in mijn eentje op geboortehuisbezoek bij ouders te gaan.

Het meest uitdagend vind ik de complexe casussen. Ik heb dan ook veel geleerd over alle verschillende hulporganisaties die er zijn. Van sommige wist ik van tevoren niet eens dat ze bestonden. Nu weet ik precies met welke instanties ik rond de tafel moet om de beste zorgverlening voor een kind te regelen.’