Ga naar de hoofdinhoud
Doktersassistent

Miranda

'Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren, het motiveert me!'

Miranda Vijfvinkel werkt 3,5 jaar bij CJG Rijnmond. Eerst als consultatiebureauassistent in Rotterdam Centrum, inmiddels als doktersassistent op locatie Feijenoord.  

'Voordat ik bij het CJG terecht kwam, heb ik 16 jaar lang in de marketing en logistiek gewerkt. Vervolgens ben ik 20 jaar lang fotograaf geweest en heb ik veel voor bureaus gewerkt. Toen brak de coronapandemie uit en kwam mijn werk stil te liggen. Mijn zus werkt ook bij CJG Rijnmond en vroeg mij of dit ook niet iets voor mij was. Ik hoor al heel mijn leven; 'jij werkt zeker in de zorg', dus van die vraag stond ik niet te kijken. Ik besloot te solliciteren en ben uiteindelijk gestart in de flexpool als consultatiebureauassistent. Dat vond ik zo leuk dat ik besloten heb om de opleiding tot doktersassistent te gaan volgen. Uiteindelijk heb ik deze 2-jarige opleiding in 1 jaar afgerond. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren, het motiveert me! '

Miranda

'Doordat ik onderdeel was van de flexpool, werkte ik op verschillende CJG-locaties. Er is geen enkele locatie geweest waar ik niet warm ontvangen werd. Er werken leuke mensen bij het CJG en collega's onderling zorgen goed voor elkaar. Tijdens mijn opleiding tot doktersassistent heb ik ook meegelopen op locaties Kralingen-Crooswijk en Vlaardingen. Daar heb ik onder begeleiding contactmomenten met ouders en kinderen gehad. Nu mag ik dit allemaal zelf gaan doen en ontdekken.  

Als consultatiebureauassistent ben je echt de gastvrouw van de locatie. Ook dat was erg leuk, omdat je op een gegeven moment mensen steeds vaker langs ziet komen. Op locatie Centrum was er een doorlopend inloopspreekuur, dus soms kwamen ouders dagelijks langs. Als nieuwe ouder is het logisch dat je veel vragen hebt, bijvoorbeeld over voeding. Of ouders kwamen langs om hun kind te meten en wegen. Als doktersassistent geef je zelf geen antwoord op medische vragen, maar ik overleg dan altijd even met de jeugdarts en koppel het indien mogelijk daarna zelf terug naar de ouders. Dat zorgt voor een nauwe onderlinge samenwerking in het team.  

Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen en de mogelijkheid om mensen te helpen en blij te maken. Soms is dat met hulp in een lastige situatie, maar soms ook met iets kleins, zoals het aanbieden van een kop koffie. Ouders komen zelfs wel eens cadeautjes brengen, omdat ze zo blij met ons zijn. Het is heel dankbaar werk bij CJG Rijnmond.'